Bunge lyhyesti

 

Bunge maailmalla
Bunge Finland Oy:n emoyhtiö Bunge Ltd on yksi maailman johtavista maatalous- ja elintarvikealan yrityksistä. Bunge perustettiin vuonna 1818 Amsterdamissa, mutta pääkonttori siirrettiin vuonna 1999 White Plainsiin, Yhdysvaltoihin lähelle yrityksen päätoiminta-aluetta. Kuljetamme ja käsittelemme maataloustuotteita tehokkaasti ja turvallisesti, lisäksi tuotamme korkealuokkaisia elintarvikkeita ihmisille ympäri maailmaa. Elintarvikkeissa tavoittelemme jatkuvasti uusia innovaatioita; kehitämme kuluttajia hyödyntäviä tuotteita työskennellen eri tieteenaloilla ja maantieteellisillä alueilla. Meillä on yhteensä yli 35 000 työntekijää yli 40 maassa ja yli 400 toimipisteessä.

 

Toimialojamme ovat:

 • Maatalousala
  Tuotamme ja prosessoimme mm. soijapapuja, rypsiä, vehnää, maissia ja auringonkukan siemeniä jauhoiksi ja öljyksi rehu- ja elintarviketeollisuudelle sekä myymme rehua karjateollisuudelle.
 • Elintarviketuotteet
  Tuotamme ja markkinoimme pullotettuja öljyjä, margariineja ja muita elintarvikkeita kuluttajille. Olemme Euroopan suurin pullotetun öljyn tuottaja ja markkinoija. Lisäksi valmistamme kasviöljytuotteita, margariineja ja leivontarasvoja leipomoihin, suurkeittiöille sekä hotelli- ja ravintola-alalle.
 • Lannoitteet
  Bunge tarjoaa myös laajan valikoiman lannoite- ja kasviravinnetuotteita ja -palveluja maatalouden käyttöön erityisesti Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.
 • Sokeri ja bioenergia
  Valmistamme Brasilian tehtaallamme laajan valikoiman erilaisia sokerituotteita, joita markkinoimme maailmanlaajuisesti. Sokeriruo’osta saamme myös etanolia, joka on erinomaista bioenergiaa.


Bunge Euroopassa
Bungen Euroopan toimintojen painopiste on maatalousalalla ja elintarviketuotteissa. Euroopassa erityisesti pullotettujen öljyjemme brändit ovat vahvoja. Pullotamme rypsi-, auringonkukka-, pellava-, soija- ja oliiviöljyä sekä näiden sekoituksia. Lisäksi valikoimiimme kuuluu margariineja, majoneeseja ja voi-kasviöljyseoksia. Euroopassa Bungella on yli 6 000 työntekijää. Pääkonttorimme sijaitsee Genevessä, Sveitsissä, ja tutkimus- ja kehityskeskuksemme Saksassa, Unkarissa, Puolassa ja Suomessa.

Bunge Suomessa
Bunge Finland Oy perustettiin lokakuussa 2009, jolloin ostimme Raisio Oyj:ltä margariiniliiketoiminnan. Nykyaikainen margariinitehtaamme ja raffinointilaitoksemme sijaitsevat Turun kupeessa, Raisiossa, jossa on tehty jo yli 60 vuoden ajan uraauurtavaa työtä margariinien erityisosaajina ja kehittäjinä.

Tuotevalikoimiimme kuuluu kuluttajille, suurkeittiöille ja teollisuudelle kehitettyjä kasvipohjaisia margariineja, levitteitä, kasviöljyjä, ja pakastetaikinoita. Tunnettuihin tuotebrändeihimme lukeutuvat muiden muassa Keiju, Sunnuntai, Kultasula ja Raisa.

Lisätietoa yrityksestämme täältä:
www.bunge.com